Защо телефонът ми не се регистрира?

21/06/2016

Проблем с регистрация в мрежите на A1 (Mtel) и Виваком

Поради увеличаване на цените за свързаност от А1 и Виваком, регистрацията в тези мрежи е временно спряна. В момента регистрацията е възможна само в мрежата на Теленор (Cosmo Bulgaria Mobile). Превключете вашият телефонен апарат на Ръчен режим за избор на мрежа и изберете от списъка оператор Теленор. В случй на проблем, рестартирайте телефонния си апарат.

SIMpatik може да се използва в над 200 държави, с над 500 мобилни оператора. Ако телефона ти не се регистрира автоматично, можеш да преминеш на ръчен режим за избор на мрежа и да избереш конкретен мобилен оператор, по следния начин:

AndroidiOSWindows Mobile
Меню Settings => Mobile networks => Network operators.

 

Избираш от списъка с оператори.

Меню Settings => Carrier => Automatic (Off).

 

Избираш от списъка с оператори.

Меню Settings => Mobile network => Network selection => Tap to select.

 

Избираш от списъка с оператори.

Макар и в редки случаи, е възможно SIMpatik да няма споразумение за роуминг в дадена област/страна или някои мобилни мрежи да са блокирани поради неизгодните условия, които предлагат. Можеш да провериш дали телефона ти работи в наличните честоти за територията на конкретна държава на нашия „Роуминг Калкулатор“ или да се свържеш с нас, за да потвърдим условията за използването на SIMpatik за конкретната дестинация.

Карта SIMpatik е активна, само ако я ползваш!

За да е активна твоята карта, трябва да я използваш (успешно изходящо обаждане или Интернет сесия) поне веднъж на 12 месеца, иначе тя автоматично се деактивира. Ако е деактивирана, картата не може повече да бъде ползвана.